- چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹
- ۱۳:۱۱
منطقه ۲۲ شهرداری تهران
منطقه 22 شهرداری تهران غربی ترین منطقه شهری تهران است که در شمال غربی تهران واقع شده است.
این منطقه از شمال به ارتفاعات البرز ، از شرق به منطقه 5 شهرداری تهران ، از غرب به منطقه ورداورد شمالی و از جنوب به بزرگراه تهران - کرج محدود می شود.
مساحت این منطقه تقریباً 6200 هکتار است که حدود 1300 هکتار آن مربوط به فضای سبز است.
ارتفاع متوسط منطقه از سطح دریا 1340 متر است.
در سپتامبر 2017 ، محمدعلی نجفی علی نوذرپور را به عنوان شهردار منطقه 22 تهران منصوب کرد.
منطقه 22 از نظر جغرافیایی بزرگترین قسمت پایتخت ایران است و به دلیل وسعت ، نیاز به توجه بیشتر نیروی انتظامی دارد. بنابراین 14 کلانتری در 141 شهر گلستان و 181 عوارض در منطقه وجود دارد اما به دلیل پراکندگی محلات و قرار گرفتن منطقه در بین جاده هایی مانند شهید همت ، شهید خرازی ، شهید حکیم و آزادگان ، امکان پذیر نیست نظارت بر تمام محله ها.
تاریخچه
زمین های چیتگر و وردآورد شمالی در اصل در اختیار خانواده های فرمانفرمایان و فیروزگر بود. پس از انقلاب ، این زمین ها ملی اعلام شد و برخی از آنها به سازمان زمین شهری واگذار شد. پس از مواجهه مسئولان شهری با مشکلات کلانشهر تهران ، به این نتیجه رسیدند که این منطقه می تواند به منطقه ای برای ارائه خدمات به شهر تهران و جبران کمبودهای رفاهی مناطق دیگر تبدیل شود. الگوهای مدرن برنامه ریزی شهری. در نتیجه ، شهرداری منطقه 22 کار خود را در سال 1379 آغاز کرد.
مشخصات
منطقه 22 از دسترسی خوبی در تهران و کلانشهرها برخوردار است. راه های دسترسی به این منطقه بزرگراه های حکیم ، همت ، آزادگان ، تهران-کرج و تهران-شمال است.
این منطقه در طرح تفصیلی تهران به عنوان مرکز گردشگری تهران برای تأمین نیازهای رفاهی شهر تهران پیشنهاد شده است که بر اساس آن بسیاری از پروژه ها مانند آبشار تهران ، دریاچه مصنوعی چیتگر ، محور چهارباغ ، پارک شوالیه های ایران ، شهربازی هزاروویک شهر (سرزمین تهران) ، مرکز خرید تهران ، پارک آبی چیتگر ، مرکز خرید ایران ، برجهای مسکونی 1 ، 2 و 3 نارجستان ، برج لوکس لکسون ، مجتمع تجاری اداری آرتمیس ، پردیس سوارکاری ، تله کابین و چیتگر موناریل در این منطقه در حال ساخت و تکمیل است.
با وجود پارک های جنگلی چیتگر ، وردآورد ، دوشان دره ، لتملکان و جهت باد در تهران که عموماً از غرب به شرق است ، این منطقه از تهران دارای آب و هوای تمیزتر و مطلوبی نسبت به سایر مناطق تهران است.
منطقه 22 منطقه پیشگام تهران با بالاترین سطح برج سازی و ارتفاع برج از 10 تا 42 طبقه است.
مشکلات شهر تهران و ایجاد منطقه ۲۲
گزارش شده که منطقه 22 تهران بیشترین تخلفات رانندگی را داشته است. مشکلات منطقه 22 بارها مطرح شده است و یکی از این مشکلات که به طور مداوم توسط شورایاران در حیاط ساختمان شهرداری تهران تکرار می شود ، ساخت و ساز غیرقانونی در این منطقه است. معصومه ابتکار ، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ، در بیانیه ای گفت که در سال 2000 ، به عنوان رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ، رسماً اظهار داشت که "اگر ظرفیت ها در نظر گرفته شود ،" مناطق 21 و 22 نباید ایجاد شود ". محیط زیست ، اما شهرداری تهران اصرار داشت که منطقه 22 با حداقل جمعیت تشکیل شود. اما پس از آن ، با وجود این ، ما شاهد جمعیت حیرت انگیز منطقه 22 بودیم. همانطور که در تمام برنامه ها و بیانیه هایی که در منطقه 22 قبل از شروع ساخت و ساز در سال 1389 به بعد وجود داشت ، منطقه ای با ساخت ویلا ، اما آنچه در منطقه 22 تهران اتفاق افتاد فاجعه ای است که کل تهران را تهدید می کند. . در سال های گذشته ، منطقه 22 تهران به عنوان منطقه ای تازه تاسیس ، به عنوان منطقه ویژه در حومه تهران با استفاده از تفریح ، گردشگری و خدمات در نظر گرفته می شد. در ابتدا ، منطقه 22 به مرکز گردشگری تهران تبدیل می شود و پروژه های زیادی در این منطقه از جمله آبشار تهران ، پارک جوانمردان ، دریاچه خلیج فارس و پروژه هزارویک شهر در نظر گرفته شده بود که به دلیل ساخت و ساز غیرقانونی در منطقه و از سال 1391 شورای سوم تهران بارها بر اجرای نادرست طرح تفصیلی منطقه 22 و تخلفات موجود در آن و لزوم استرداد آن به شورا تأکید کرده است.
برج های ساخته شده در منطقه 22 تهران باد غربی - شرقی را مسدود می کند و با پیشرفت برج های دفاتر مسکونی و تجاری در منطقه 22 تهران ، انتقاداتی مبنی بر اینکه با ساخت برج های بلند در این منطقه 22 وجود دارد ، این این یک نوع دستگاه تصفیه هوا بود. این شهر تهران محسوب می شد؛ وزش باد از غرب به شرق تهران مانعی ایجاد می کند و آلودگی تهران را افزایش می دهد. بر اساس گزارش ها ، به دلیل متراکم بودن برج های ساخته شده و حتی در حال ساخت و بدون در نظر گرفتن زیرساخت های ترانزیتی شهر در زمان صدور این مجوزها ، این انتقادات دریافت شده و وضعیت فعلی (اکتبر 2016) در منطقه 22 در آینده باعث یک فاجعه زیست محیطی خواهد شد. آورده شده. ایران مال یا بازار بزرگ ایران ، رزمال ، تهران مال (هایپراستار) ، مال مون ، آرتمیس ، بازار گرند مال ، گلستان خیام ، برج لکسون و ... فقط بخش کوچکی از مراکز خرید ایجاد شده در این منطقه هستند. و جمعیت منطقه 22 بسیار بیشتر از تعهد اولیه آن است و با حداکثر تراکم پیش بینی شده اولیه آن مطابقت ندارد. به عنوان مثال ، از سال 1989 تا 1993 ، حداقل 35 پروژه برج مسکونی جدید در این منطقه از تهران که تعداد طبقات آن بین 15 تا 40 طبقه بود و یا بیشتر این برج ها که نیز واقع شده اند ، اجرا یا در دست ساخت است. در ساحل دریاچه خلیج فارس. چندین نفر از آنها افزایش یافته اند ، آنها به ارگان های دولتی و خصوصی و همچنین تعاونی های مسکن شهرداری منطقه ای تعلق دارند و تعداد کمی از مشاوران تهران تاکنون به اشتباهات و البته تخلفات شهرداری تهران در ساخت وسازهای بی نظیر در منطقه 22 از جمله مهدی چمران. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه منطقه 22 با این شرایط و ساخت و سازهای ناکافی طراحی نشده است ، در این زمینه اعلام کرد که پیش از این قرار بر این بود که خدمات و خدمات تفریحی تهران در منطقه 22 ایجاد شود و از نظر وی ضروری است نقشه جزئیات منطقه 22 باید بررسی شود و ساخت و ساز در منطقه تا زمان تصویب نقشه های جدید به حالت تعلیق درآید. همه اینها در حالی است که هیچ برنامه ای برای مترو در این منطقه وجود ندارد و به نظر می رسد در آینده مشکلات ترافیکی این شهر بیشتر خواهد شد.
تأثیر منطقه بر آب و هوای شهر تهران
به دلیل عدم برنامه ریزی فضایی ، 20٪ از جمعیت ایران در استان تهران مستقر شده اند ، در حالی که این استان حدود یک درصد از مساحت ایران را تشکیل می دهد. و رشد جمعیت منجر به رشد ساخت و سازها در شهرها و شهرهای اطراف تهران شده است. متأسفانه ، برای حل مشکل جمعیت و نیازهای مسکن تهران ، به راه حل های سطحی متوسل شده است و در منطقه 22 خانه های زیادی برای توده ها ساخته شده است و این ساخت و سازهای سرکش در منطقه انجام شده است 22 شهر تهران برای هوای تهران مضر شناخته شده است. این جمعیت 300000 دستگاهی در منطقه باعث ترافیک و آلودگی می شود. و نگرانی اصلی این است که این آلودگی مستقیماً به دلیل جهت باد وارد تهران می شود و این ساخت و ساز قطعاً بر کیفیت هوای کل تهران تأثیر می گذارد. [3] ساخت و سازهای بلند در این منطقه از نظر اندازه ، جرم و ارتفاع هماهنگی و انسجام ترافیک از هیچ الگویی پیروی نکرده است و با ساخت برج های 25 تا 40 طبقه ، شایعه شده است که این سازه های شورشی نیز جریان هوای تهران را تحت تأثیر قرار می دهد ، زیرا الگوی باد غالب تهران به عنوان غرب به شرق است و این ساختمانهای بزرگ می توانند با تغییر جهت جریان هوا در میکروکلیما ، به عنوان مسیری برای ورود باد به تهران عمل کنند.
جمعیت
براساس سرشماری سال 2011 ایران ، جمعیت این منطقه 128958 نفر (38106 خانوار) شامل 65476 مرد و 63،482 زن است.
مطالعات پیش بینی جمعیتی
در سال 1986 ، اولین مقدمات برای توسعه منطقه برای اسکان 400000 نفر فراهم شد. در سال 1992 ، این منطقه به حوزه حقوقی تهران اضافه شد. در سال 2000 ، اولین طرح تفصیلی منطقه برای اسکان 675،000 نفر تهیه و اعلام شد. شهر تهران معیارهای "توقف توسعه مسکن در این منطقه" را دستور داد. شهر تهران با حفظ الگوی دانش بنیان و "اوقات فراغت محور" ، ظرفیت جمعیت منطقه از 350،000 به "500،000 نفر" افزایش یافته است. ظرفیت جمعیت 300000 نفری و با در نظر گرفتن تعداد خانواده 3.2 نفر ، بیش از 90،000 خانه در این منطقه خالی از سکنه هستند.
بافت جمعیتی
گفته می شود که حدود 90٪ برجهای منطقه 22 متعلق به تعاونیهای مسکن خصوصی و سازمانهای مختلف از دانشگاه تهران ، سازمانهای نظامی و انتظامی ، سازمان برنامه و بودجه ، سازمان آتش نشانی ، کارکنان بهشت زهرا ، کارمندان شهرداری منطقه 22 ، سینما ، خادمان شهر و همراه اول و کارمندان مجلس ایجاد شده اند.
محلهها
- پیکان شهر
- دهکده المپیک
- شهرک راه آهن
- شهرک چشمه
- شهرک صدرا
- شهرک لاله
- زیبا دشت بالا
- زیبا دشت پایین
- شهرک امید
- شهرک نمونه سپاه
- شهرک شهاب
- شهرک امیر کبیر
- شهرک هوانیروز
- شهرک شهید باقری: از شهرکهای نسبتاً تازه است که در منطقه ۲۲ ساخته شده و در شمالیترین بخش واقع شدهاست. اکثر ساکنان این محله را بازنشستهها و کارکنان نیروهای مسلح کشور هستند که در مجتمعهای چندطبقه ساکنند.
- شهرک کوثر
- شهرک یاس
- شهرک ساحل
- شهرک آزادشهر
- شهرک آتیشهر (وردآورد)
- مکانهای مهم
- باغ راز هستی (حیوانات اهلی، گیاهان دارویی، سروستان، برکه گیاهان آبزی)
- مجموعه ورزشی ازادی (استادیوم ورزشی آزادی، دریاچه آزادی، هتل المپیک، آکادمی فوتبال)
- پارک جنگلی چیتگر
- پارک جنگلی خرگوش دره
- پارک جنگلی لتمان کن
- پارک جنگلی ورداورد
- دریاچه چیتگر
- آبشار تهران
- بوستان جوان مردان ایران
- شهربازی هزار و یک شهر (تهران لند) (در حال ساخت)
- دانشکده علوم انتظامی
- باغ ملی گیاهشناسی
- پژوهشگاه صنعت نفت
- پژوهشگاه ژنتیک
- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی
- بنیاد علمی بین المللی علوم مغز و اعصاب ایران که با همکاری پروفسور سمیعی (در حال ساخت) است.
- استودیو محله گل و بلبل
- هتل لکسون (در دست ساخت)
مترو
در آینده نزدیک ، بزرگراه تهران ، به سمت شمال و در انتهای بزرگراه خرازی ، به عنوان کمربند تهران-کرج باز می شود و پس از تشکیل کلیه خطوط ، ترافیک افق 1404 در منطقه 22 مدل سازی می شود حمل و نقل عمومی و شهری ، سرعت متوسط در بزرگراه های منطقه 22 تا 21. کیلومتر در ساعت پیش بینی می کند که این یک هشدار جدی برای منطقه است و به وضوح می توان گفت که بار ترافیک با گذشت زمان و در نتیجه افزایش می یابد ، مسئولان شهرداری تهران باید مشکلات ترافیکی را حل کنند تا در اسرع وقت خط مترو در منطقه ایجاد کنند. اقدام کردن خط اصلی مترو برای منطقه 22 خط 10 است. در صورت تصویب ساخت خط 10 مترو در شورای عالی ترانزیت ، آغاز مرحله اجرای آن در سه ماهه آخر سال 1398 هجری قمری است.
ایستگاههای مترو
- ایستگاه متروی ورزشگاه آزادی
- یستگاه متروی ایران مال
- ایستگاه متروی چیتگر
- ایستگاه متروی وردآورد
- منطقه 22 تهران
- ۱۶۷